Logo ZiggoSinds vandaag biedt Ziggo ook mobiel internet aan voor tablets en laptops. Hiermee volgt Ziggo direct in de sporen van UPC, echter heeft Ziggo gekozen voor het netwerk van KPN in plaats van Vodafone waarop UPC hun diensten exploiteert. In de toekomst zal ook mobiele televisie en mobiel bellen nog toegevoegd worden aan het portfolio volgens Ziggo.

Voordeel Ziggo

Het grote voordeel van Ziggo, ten opzichte van UPC, is dat de abonnementen voor zowel de zakelijke klant als voor de consument direct te bestellen is. Momenteel kunnen bij UPC enkel zakelijke klanten de mobiele internetabonnementen bestellen. Bij Ziggo is het mogelijk om een dongle aan te schaffen of gewoon een losse simkaart. Tijdelijk heeft Ziggo op de abonnementen met een dongle een actie lopen waarbij de eerste vier maanden € 10,- korting wordt gegeven op de maandkosten. Bij een SIM Only abonnement heb je de eerste vier maanden zelfs € 12,50 korting!

Kosten

Voor een bundel van 500 Mb, bij een snelheid van 3,6 Mb/s betaal je € 19,95 per maand (Basis). Voor € 29,95 heb je de beschikking over 2 Gb datategoed bij een snelheid van 7,2 Mb/s (Plus). Deze zelfde snelheid is ook beschikbaar bij de 5 Gb databundel en dan kost het € 44,95 per maand (Extra). In de genoemde bedragen is geen rekening gehouden met de actie die Ziggo nu heeft lopen.

Speciaal voor de iPad bezitters is er ook een microsimkaart leverbaar en hier heeft Ziggo dus goed rekening mee gehouden!Het grote voordeel is bij Ziggo dat het overschrijven van de databundel niet direct betekend dat je niet meer kunt internetten of extra moet betalen. De snelheid wordt echter flink gereduceerd naar 128 Kbps. Mobiel internetten in het buitenland is bij Ziggo niet mogelijk!

Voor alle abonnementen geldt dat er aansluitkosten worden gerekend van € 9,95. Alle genoemde abonnementen zijn per maand opzegbaar! De abonnementen zijn nu direct via de website van Ziggo te bestellen! Wij zijn graag benieuwd naar mensen die ervaringen hebben met het hele bestelproces en uiteraard ook ervaring hebben met mobiel internet via Ziggo!

Update 25-05-2016: Ziggo update constant haar netwerk, zo kun je tegenwoordig niet alleen met hogere snelheid internetten, maar ook de webmail faciliteiten zijn er de laatste tijd enorm op vooruit gegaan. Dit laatste is mede te danken aan het gebruik van apps. Wil je meer weten over Ziggo webmail, antwoorden op veelgestelde vragen en hoe je je e-mail kunt instellen? Kijk dan eens op Ziggo webmail informatie.