Xplore iX104C5De fabrikant Xplore Technologies heeft een onverwoestbare tablet op de markt gezet onder de naam iX104C5. Onder deze naam zijn verschillende configuraties leverbaar en ook allemaal specifiek gericht op een bepaalde doelgroep. Zo is er een algemene doelgroep zoals de bouw, maar ook ziekenhuis en het leger ontbreken niet tussen de beschikbare modellen.

De nieuwe tablet van Xplore zal waarschijnlijk niet goedkoop zijn, alhoewel wij dit niet hard kunnen maken. De iX104C5 krijgt in ieder geval een Intel Core i7-processor mee waarbij de tablet zelfs opgeschaald kan worden met een werkgeheugen tot maximaal 8 Gb! Al dit geweld moet Windows 7 op deze tablet draaiende houden. Met deze configuratie heeft Xplore plotseling de snelste en zwaarste tablet op de markt gezet en dan misschien ook wel op de kaart gezet. Overigens wordt de processor en het werkgeheugen nog ondersteund door een 40 Gb SSD harde schijf en optioneel kan er nog een 80 Gb SSD schijf bijbesteld worden.

Naast al dit mooie geweld treffen we ook de nodige standaard verbindingen aan zoals WiFi, Bluetooth, GPS en een 3G modem. Gezien het formaat van de tablet is er zelfs een ethernetpoort ingebouwd. Hierdoor kan de tablet direct verbonden worden met een LAN-netwerk.

Al dit geweld komt ook met een gewicht. De tablet weegt 2,27 kilogram, maar dan heb je ook een tablet waar je niet perse voorzichtig mee hoeft te doen. Volgens de specificaties van Xplore zelf kan de tablet erg veel hebben onder de meest extreme omstandigheden. De tablet komt robuust en stevig over en dat heeft naar onze mening ook weer zijn charme. Xplore heeft met de iX104C5 in ieder geval een uniek product op de markt gezet waar menig professional nog zeker naar moet kijken mochten ze een tablet overwegen in ruige omstandigheden.