Windows 8 Live TilesBlijkbaar ziet HP nog steeds toekomst in tablets, ondanks het falen van hun eigen tablet die dit jaar nog abrupt uit de schappen werd getrokken. In een eerder persbericht werd namelijk nog gesuggereerd dat HP er compleet mee zou stoppen, maar volgens de topman bij HP is de fabrikant druk bezig met de ontwikkeling van een tablet die zal gaan werken op Windows 8.

HP heeft afgelopen jaar drastische besluiten moeten nemen om de verliezen niet verder op te laten lopen. Zo is hun tablet uit de schappen gehaald en heeft HP maatregelen aangekondigd om het bedrijf weer winstgevend te maken. Toch lijkt HP nog steeds brood te zien in tablets en is daarom druk bezig met de ontwikkeling van deze gadgets op basis van Windows 8. Volgens HP past Windows 8 beter in de strategie van HP, maar daarnaast is ook de tablet nog steeds niet vergeten.

De toekomst van WebOS is nog steeds onzeker en lijkt nog steeds een doodbloedend besturingssysteem te worden. Tot op heden heeft HP nog steeds geen besluit genomen over het aangekochte besturingssysteem en dus zit de verkoop van dit OS er ook nog niet in. Dat we nog een tablet of smartphone kunnen verwachten op basis van dit OS lijkt er niet in te zitten. Hiermee lijkt de TouchPad tablet het enigste apparaat te zijn dat ooit met dit OS is uitgerust.

Op korte termijn verwachten wij geen introducties van tablets vanuit HP, maar halverwege volgend jaar moet HP toch zeker met een aankondiging komen, aangezien dan ook Windows 8 langzaamaan uitgerold zal gaan worden.