nokia-win8-tablet-mockup_large_verge_medium_landscapeEr gaan al een lange tijd geruchten rond over de release van een Windows 8-tablet van Nokia. NokiaPowerUser meldt dat Nokia in juli dan eindelijk een eigen Windows 8-tablet gaat introduceren. Volgens eerdere geruchten werd februari genoemd als releasedatum.

Volgens de website NokiaPowerUser wordt de tablet in juli samen met de Lumia EOS gelanceerd. De Lumia EOS is een Windows Phone-versie van de PureVieuw 808 en heeft 41 megapixel-camerasensor. De tablet wordt geleverd met enkele apps zoals de interactieve trainingsapp Adidas micoach. Al eerder werd er een foto van Nokia’s Windows 8-tablet en de Adidas-app verspreid, volgens de bronnen van NokiaPowerUser is deze foto echt.

De tablet schijnt te beschikken over een 10-inch beeldscherm en een toetsenbordcover met accu. Deze accu zou de batterijduur van de tablet aanzienlijk verlengen. Wanneer de tablet in juli wordt onthuld zal deze door Nokia in samenwerking met de Amerikaanse telecomprovider AT&T op de markt worden gebracht.