Tegenwoordig is responsive heel erg belangrijk voor een website. Responsive houdt in dat uw website op verschillende apparaten en afmetingen goed te zien is. Het is daarom ook ‘not done’ als uw website niet goed te zien is op bijvoorbeeld een tablet. Het is goed om bij het bouwen van een website hier dus rekening mee te houden. In dit artikel geven wij u meer informatie over de mogelijkheden die er zijn en zaken waar u rekening mee moet houden als u uw webdesign voor tablets laat ontwikkelen.

Gebruiksvriendelijkheid is erg belangrijk

Het is goed de gebruiksvriendelijkheid van uw website goed in de gaten te houden. Een tablet wordt voornamelijk bedient met de hand. Wanneer u er dan voor kiest om kleine vakjes te maken waar uw websitebezoekers op moeten klikken dan zullen uw bezoekers hier snel genoeg van krijgen. Daarom adviseren wij in veel gevallen grotere pictogrammen te gebruiken als u een webdesign voor tablets laat ontwikkelen. Daarnaast is het goed om erop toe te zien of het design volledig tot zijn recht komt op een tablet. Het gebeurt namelijk nog weleens dat bepaalde elementen van een webdesign op een PC wel goed zichtbaar zijn maar op een tablet totaal niet. Dit is uiteraard niet de bedoeling!

Een speciale website voor mobiel en tablet?

Sommige bedrijven hebben kiezen ervoor om een speciale website te laten ontwikkelen voor tablet en mobiel. Dit kunt u overwegen en is zeker aan te raden, al moet u hier wel een budget voor hebben. Een speciale website laten maken voor tablets neemt namelijk erg veel tijd in beslag en kost veel geld. U zal allereerst dus moeten onderzoeken of het noodzakelijk is om dit te laten doen.

Wat vindt de bezoeker van uw website belangrijk?

Als u een webdesign laat ontwikkelen voor uw bedrijf is het belangrijk om eerst goed te onderzoeken wat de bezoeker van uw website belangrijk vindt. Veel bedrijven volgen namelijk enkel hun eigen tunnelvisie zonder daarbij rekening te houden met de klant, dit is zonde aangezien hier vaak veel kansen gemist worden. Een website laten maken moet eigenlijk altijd met het oog op de bezoeker gemaakt worden. Vraag daarom eens na bij uw huidige klanten wat zij belangrijk vinden voor een website of verstuur bijvoorbeeld een enquête. Er zijn genoeg mogelijkheden!

Zorg ervoor dat de webdesigner weet wat u wilt

Gaat u binnenkort een nieuwe website laten maken en wilt u dat het webdesign ook goed tot zijn recht komt op tablets? Zorg er dan voor dat de desbetreffende websitebouwer hier ook van op de hoogte is zodat u uiteindelijk een website heeft staan die voldoet aan uw wensen.