Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar tegenwoordig is het mogelijk om een sim only abonnement voor een tablet af te sluiten. Uiteraard verschillen deze abonnementen wel ten opzichte van een smartphone, want daar zitten de belminuten bij inbegrepen. Bij een tablet heeft u alleen te maken met data. Daarbij heeft u de keuze uit meerdere databundels die kunnen variƫren van 200 MB tot 10 GB. Wellicht heeft u hier ooit wel is van gehoord maar nog nooit in de praktijk toegepast. Dat is niet zo heel vreemd, want deze uitvinding bestaat pas sinds kort. Laten we hier is dieper induiken om te kijken wat er allemaal mogelijk is met een sim only abonnement voor tablets.

Kies het juiste abonnement

Nu u op de hoogte bent dat er een sim only abonnement kan worden afgesloten voor tablets. Is het in eerste instantie de vraag of u het daadwerkelijk nodig heeft. Waarschijnlijk gebruikt ook al mobiel internet op uw smartphone, dus waarom zou u dan een apart abonnement nemen voor uw tablet? Wellicht zit u thuis of op uw werk vaak op een tablet en vindt u het prettiger om op een groter scherm gebruik te maken van internet. In dat geval is het wel handig om een sim only abonnement te nemen voor een tablet. Daarmee betaalt u slechts een paar euro per maand. Wel moet u kijken over wat voor databundel u wil beschikken, want daarin zijn tal van opties mogelijk. Analyseer uw internetgebruik en laat de keuze daarvan afhangen.

De juiste tablet gebruiken

Een belangrijke vraag die waarschijnlijk bij u opkomt is of iedere tablet geschikt is voor een sim only abonnement. Helaas is dat niet zo, want zoals aangegeven bestaat dit pas sinds kort en is een abonnement niet voor iedere tablet beschikbaar. Fabrikanten hebben speciale tablets ontworpen die in het bezit zijn van een simkaarthouder. Deze simkaarthouders werken hetzelfde als bij smartphone. U stopt er een simkaart in en u kunt gebruik maken van internet. Mocht u hier interesse in hebben is het verstandig om een tablet aan te schaffen die over een simkaarthouder beschikt.