Viewsonic ViewPad 10ProOp de Computex in Taiwan heeft Viewsonic hun nieuwste tablet aan het publiek getoond. De tablet werkt op zowel Windows 7 Pro als op Android 2.2 en beschikt over de nieuwste Intel Atom-processor uit de Oak Trail-reeks. Hierdoor heeft de tablet een kloksnelheid van 1.5 Ghz.

De nieuwe ViewPad 10Pro is voorzien van een 10 inch touchscreen, WiFi, UMTS en Bluetooth. Opslag voor video’s of andere media is met 32 Gb voldoende aanwezig. Al eerder werd deze nieuwe tablet aangekondigd met de speciale dualboot-functie, maar nu is de ViewPad 10Pro ook werkelijk werkend te zien op de beurs.

De dualboot is overigens wel opmerkelijk in elkaar gezet. Zo is het mogelijk dat onder Windows 7 toch Android-applicaties werken. Daarnaast kan, zonder opnieuw te hoeven opstarten, gewisseld worden tussen beide besturingssystemen. Dit laatste komt mede doordat er gebruik gemaakt is van software van Bluestacks waardoor Android in een virtualisatie onder Windows 7 draait.

Wanneer de nieuwe tablet, alsmede de prijs, beschikbaar gaat komen kon Viewsonic helaas nog niet melden. Zodra wij hierover meer informatie hebben laten wij dit uiteraard direct weten.

Bron: Tabletsmagazine