J.P. Morgan Chase tabletonderzoekDe berichten over de tegenvallende verkopen van tablets spreekt behoorlijk tegen als je kijkt hoevel fabrikanten zich inmiddels in deze markt hebben gestort. Toch lijken de meeste fabrikanten moeite te hebben om hun product te verkopen, omdat de Apple iPad 2 momenteel gewoon de absolute marktleider is.

Uit een onderzoek van J.P. Morgan Chase blijkt dat de meeste fabrikanten momenteel hun productieaantallen naar beneden aan het bijstellen is om geen grote voorraaden te krijgen. Hierdoor is dan ook direct op te merken dat de verkoopaantallen van de tablets vies tegenvalt voor verschillende fabrikanten en dat hun verwachtingen dan ook te hoog waren ingezet. Vooral fabrikanten zoals Samsung, Asus, Motorola en RIM ondervinden hinder van de tegenvallende verkopen en draaien daarom minder productie.

Uit een rondvraag blijkt dat de productie nu al 10% gedaald is ten opzichte van de introductie van een tablet. Als we verder in het rapport kijken is te zien dat vooral de BlackBerry PlayBook en de Asus Eee Pad Transformer tegenvallende verkoopcijfers noteren. En dat is toch opmerkelijk gezien het offensief die de fabrikaten begonnen zijn tegen de Apple iPad 2. Als notitie wordt bij de Eee Pad Transformer gemeld dat de verkoop van deze tablet in het begin prima liep, maar hierna snel inzakte. Hierdoor zijn bij de fabrikant grote voorraden ontstaan die de fabrikant nu eerst weg wil hebben. De best verkopende tablet, na de iPad 2, is de Samsung Galaxy Tab 10.1V volgens het onderzoeksbureau.