Vanaf het moment dat de MacBook Pro 2016 door Apple werd gepresenteerd kwam er veel kritiek op het nieuwe apparaat. Toch zou dit de verkoop van de MacBook Pro niet in de weg staan, de laptop zou nu al verkooprecords breken. De MacBook Pro is nu al enige tijd te bestellen en in de eerste vijf dagen dat het apparaat was te bestellen is deze al meer verkocht dan de Dell Inspiron 2 in 1, de Lenovo 900 de Microsoft Surface Book en de Asus Chromebook flip. Dit zijn allemaal soortgelijke apparaten. Slice Intelligence baseert dit op de uitkomst van in totaal 12.979 bonnen van online kopers in de Verenigde Staten.

In de eerste dagen bracht de nieuwe MacBook Pro ook al zo’n 7 keer op dan de 12-inch MacBook van Apple. Het was al duidelijk dat de nieuwe MacBook Pro erg goed verkocht. Phil Schiller, topman van Apple, verkondigde eerder al dat deze MacBook meer werd besteld op het internet dan welke oudere MacBook Pro dan ook. De productie van het apparaat zou door Apple al zijn opgeschroefd.

Eerder werd er behoorlijk over de MacBook Pro 2016 geklaagd. Zo heeft de laptop slechts 16GB aan werkgeheugen en ontbreken er een aantal aansluitingen. Wel heeft de MacBook een grote make-over gekregen. Het apparaat is voorzien van een vernieuwde behuizing en is lichter en dunner. Ook is de Touch Bar een grote vernieuwing.