Anonieme bronnen melden tegen 9to5Mac dat Apple zou werken aan een grote update voor het besturingssysteem van de Apple Watch, Watch OS. Ook zou het bedrijf werken aan een update voor Apple TV. De bronnen hebben het over een flinke update van Watch OS. Op dit moment draait het apparaat op versie 1.0 van het besturingssysteem. Er zou een nieuwe versie in de maak zijn waarbij de beveiliging, Wi-Fi- mogelijkheden, integratie met apps van derden en de connectiviteit met andere Apple apparaten zou worden verbeterd. Ook zou er worden gewerkt aan een nieuwe functie met de naam Find My Watch. Met deze functie kan een gebruiker gemakkelijk de Apple Watch opsporen wanneer men deze kwijt raakt of wanneer deze bijvoorbeeld word gestolen. De functie zou veel lijken op de iPhone functie en werken via iCloud.

Op dit moment kan een zoekgeraakte iPhone al wel met de Apple Watch worden gevonden. De functie maakt onderdeel uit van Smart Leasing en zou de gezondheid- en fitnessmogelijkheden van de Watch uitbreiden. Ook zou de Apple Watch update Complications introduceren en hiermee zou de werking met applicaties van derden moeten verbeteren. Het gaat om kleine widgets die informatie als alarmen, agenda afspraken en het batterijpercentage tonen.

De bronnen laten ook wat los over de nieuwe versie van Apple TV. De Apple Watch zou beter moeten gaan samenwerken met het apparaat. Ook zou Siri geïntegreerd worden. Applicaties van derden zouden mogelijk moeten worden door een sdk die voor ontwikkelaars beschikbaar komt. Wanneer de grote updates voor Apple TV en de Apple Watch beschikbaar worden gemaakt is nog onbekend. Het is wel aannemelijk dat op het WWDC van 8 juni meer bekend wordt gemaakt over de updates.