Android logoInmiddels komen de eerste tablets op de markt die voorzien zijn van Android 3.2 en de concurrentie wil hier natuurlijk niet op achterblijven. Deze zomer kunnen we dan ook een massale update verwachten van tabletfabrikanten die een update aanbieden naar Android 3.2. Er werd beweert dat Android 3.2 enkel 7 inch tablets zou ondersteunen, maar dit wordt inmiddels ontkracht.

Aankomende week mogen we de update naar Android 3.1 voor de Motorola Xoom verwachten, maar de fabrikant heeft nu al aangegeven dat ze ook weer een update beschikbaar gaan stellen naar versie 3.2. Ook deze update zal in eerste instantie in de VS beschikbaar komen. Overigens mogen we met Android 3.1 op de Motorola Xoom al in onze handjes klappen, want vanaf deze versie wordt ook de microSD-kaartlezer in de tablet ondersteunt.

Tablets die ook een upgrade naar versie 3.2 tegemoet mogen zien zijn onder andere de Asus Eee Pad Transformer en de Acer Iconia Tab A500. Bij Acer is de snelheid van het updaten overigens niet erg hoog, want in juli zal eerst nog een update komen voor versie 3.1. Opmerkelijk is de HTC Flyer die wederom niet in dit rijtje genoemd wordt. Je kan dit als een grote achterblijver zien, want vanaf deze zomer zal de HTC Flyer eindelijk een upgrade krijgen naar Android 3.0. De vertraagde upgrade heeft volgens insiders echter te maken met hun eigen Sense-interface die blijkbaar niet lekker zou werken op Android 3.0 en derhalve heeft de update lang op zich moeten laten wachten.

Dat Google problemen heeft met de verschillende beeldformaten die momenteel leverbaar zijn is inmiddels wel erkent door Google, maar rampzalig zijn de problemen niet. Volgens Google moet in de volgende versie van Android de grootste problemen opgelost zijn en kunnen fabrikanten ongestoord een update doorvoeren zonder naar het formaat van de tablet te hoeven kijken. Wanneer Android 3.3 beschikbaar komt is echter nog niet bekend.