UPC logoWe moesten er even op wachten, maar eindelijk zet UPC ook de stap op de mobiele internetmarkt. De kabelaar is nu bekend vanwege hun televisie- en internetdiensten en daar komt mobiel internet dus nu ook bij. In eerste instantie is het enkel bedoeld voor zakelijke klanten, maar consumenten kunnen later in het jaar ook mobiel internet bij UPC bestellen.

Een beetje onverwacht is wel de keuze van het netwerk, want UPC gaat zijn activiteiten ontplooien op het netwerk van Vodafone. Dit terwijl UPC vorig jaar nog licenties heeft bemachtigd voor hun eigen mobiele netwerk. De kabelaar ziet waarschijnlijk een mooie groeimarkt in mobiel internet en via het netwerk van Vodafone kan UPC snel naam maken. Wanneer UPC hun eigen netwerk zal gaan gebruiken is nog niet bekend.

De zakelijke mobiele internetdiensten zullen beschikbaar komen in een viertal abonnementen voor zowel de laptop als voor de tablet. Voor € 10,- per maand heb je de beschikking over 200 Mb datategoed en voor € 15,- per maand over 500 Mb. Voor € 22,- per maand kun je voor 2 Gb internetten en het laatste abonnement kost € 35,- per maand voor 5 Gb datategoed. Voor deze maandelijkse kosten kun je mobiel internetten op een snelheid van 14,4 Mb/ps, ongeacht de gekozen bundel. De genoemde prijzen zijn wel exclusief BTW en daarnaast is het enkel te bestellen als je al zakelijke klant bij UPC bent. Hiervoor moet je al een abonnement hebben op Alles-in-1 of Zakelijk Fiber-Power. Overigens heeft UPC wel weer aangegeven dat binnen een bundel maximaal vijf simkaarten kunnen worden afgenomen. Hierdoor kunnen dus vijf werknemers gebruik maken van hetzelfde tegoed.

Consumenten kunnen dus helaas nog geen gebruik maken van de mobiele diensten van UPC, maar later dit jaar gaat dat zeker komen volgens UPC. Ook hier zal Vodafone weer het netwerk zijn waarop UPC hun diensten zal gaan aanbieden. Helaas zijn prijzen of data’s nog niet bekend gemaakt door UPC.