Apple heeft tvOS 9.1.1 uitgebracht. Dit betekent goed nieuws voor gebruikers van de Apple TV 4. Deze versie van het besturingssysteem voegt namelijk de Podcasts-app toe. Het is dus mogelijk om de Podcasts-app nu op Apple TV te gebruiken. Deze stond al enige tijd bij Apple op de planning en was al verwerkt in de bèta van tvOS 9.2. Nu kan de applicatie voortaan ook op de vierde generatie Apple TV worden gebruikt. Met deze app kunnen podcasts worden gedownload en worden beluisterd. MyTuner Radio is de eerste podcast-app die al voor Apple TV beschikbaar werd in november. Deze app werkt op eenzelfde manier maar is niet speciaal voor Apple gemaakt.

tvOS Updates
Ook brengt tvOS 9.1.1. een aantal verbeteringen en bugfixes. Het is de derde update voor Apple TV. Zo’n anderhalve maand geleden werd tvOS 9.1 uitgebracht. Deze update bracht niet veel vernieuwing behalve dat het mogelijk werd om Apple TV te bedienen met de Remote-app. Hierdoor is de afstandsbediening van de settopbox niet meer nodig. Apple is op dit moment aan het werken aan tvOS 9.2. Van deze versie is al een testversie gemaakt die naar ontwikkelaars is gestuurd. Mogelijk komen er ook meer apps beschikbaar voor interactieve televisie. Wanneer de update daadwerkelijk beschikbaar wordt is niet duidelijk.

tvOS 9.1.1 kan worden gedownload door op de Apple TV te gaan naar Instellingen > Systeem> Software-update en de update zal automatisch verschijnen.