Toshiba WT310/COp de Computex in Taiwan heeft Toshiba hun zakelijke tablet, de WT310/C, gelanceerd. Het is een forse tablet met een schermgrootte van maar liefst 11.6 inch. De tablet werkt op Windows 7 Professional en is van de nodige functies voorzien om de zakelijke markt beter te voorzien van tablets. Zo is er ook nagedacht over de beveiliging en is er dus een BIOS/SSD beveiliging ingebouwd. Zo belanden vertrouwelijk gegevens niet zomaar op straat.

Ook deze tablet zal geleverd gaan worden met de nieuwe Oak Trail processoren van Intel, waardoor de tablet een kloksnelheid haalt van 1.5 Ghz. Deze processor wordt tijdens het werk ondersteunt door 2 Gb aan werkgeheugen. Het 11.6 inch touchscreen heeft een resolutie van 1366 x 768 pixels en het display past zijn helderheid automatisch aan, afhankelijk van de omgeving waarin de tablet wordt gebruikt. De WT310/C wordt daarnaast geleverd 64 Gb SSD opslag, WiFi, Bluetooth en twee camera’s voor de voor- en achterzijde van de tablet.

Het is ook mogelijk om randapparatuur aan te sluiten op de tablet via HDMI, USB of een kaart in de tablet te steken via de SD-kaartlezer. De tablet komt al spoedig op de markt en wordt halverwege juni al op de markt verwacht. Helaas wordt er geen prijs genoemd bij deze tablet.