Toshiba AT200In Nederland hebben we recentelijk kennis mogen maken met de Toshiba AT100 en zijn opvolger is inmiddels op de IFA beurs in Berlijn gepresenteerd. Het gaat hierbij om de AT200 die eveneens over een 10.1 touchscreen beschikt, maar nog een slag dunner is dan de huidige AT100. De nieuwe AT200 zal gaan draaien op dezelfde chipset die we nu al tegen komen in de PlayBook.

De nieuwe AT200 zal gaan werken met een kloksnelheid van 1.2 Ghz. Op zich niet de snelste processor die we tegenwoordig in een tablet zien, maar voor de werkzaamheden op een tablet meer dan genoeg. Met de AT200 lijkt Toshiba de koers van Samsung te gaan volgen die nu met zijn nieuwe Galaxy Tab 7.7 ook een dunnere variant van de huidige tabletlijn heeft uitgebracht. De AT200 is net iets dunner dan de Galaxy Tab 7.7 en is slechts 7.7 mm dik, maar wel weer zwaarder met 558 gram.

De AT200 zal standaard geleverd worden met 64 Gb opslaggeheugen en kan desgewenst uitgebreid worden met extra geheugen via de mciroSD-kaartlezer. Je kunt via WiFi en Bluetooth contact maken met andere apparaten en directe koppeling kan via micro-USB of micro-HDMI. Alle techniek wordt aangestuurd door Android 3.2.

De nieuwe AT200 zal aan het einde van dit jaar nog leverbaar zijn, maar de prijs is helaas nog niet bekend gemaakt door Toshiba.