Veel mensen zijn in het bezit van een Macbook. De aanschaf van een Macbook is niet goedkoop, dus wil je ook dat deze goed wordt beschermd. Niet alleen de buitenkant, maar ook alle bestanden die op de computer staan. Apple heeft van zichzelf al een heel behoorlijke bescherming van het software. Maar wat kan je verder zelf doen om schade te voorkomen? In dit artikel geven we enkele tips!

Case

Om je Macbook te beschermen tegen valschade, kan je deze uitrusten met een Macbook case. Dit is een extra bescherming die je op de Macbook klikt. Hierdoor is je Macbook niet alleen beschermd tegen krassen, maar zal het ook de val breken. Tevens is het verstandig om een sleeve aan te schaffen. Een sleeve is een soort tas, welke is uitgerust met schuim aan de binnenkant. Dit spul zorgt ervoor dat klappen worden opgevangen doordat het goed meeveert. Een sleeve is dus ideaal waneer je je Macbook gaat vervoeren. Mocht je Macbook bij een val toch ergens mee in aanraking komen waardoor er een barst onstaat in je beeldschem, dan hoef je nog niet bang te zijn dat je je Macbook kan weggooien. Er zijn namelijk diverse bedrijven gespecialiseerd in het repareren van een Macbook scherm.

Anti-virus

Apple heeft een heel behoorlijke beveiliging. Wanneer er toch ergens een risico aan hangt, zal de Macbook dit extra benadrukken waarna je eerst toestemming moet geven. Toch zit een digitaal ongeluk in een klein hoekje. Denk bijvoorbeeld aan een ongewenst bestand die mee wordt gestuurd wanneer je iets download. Door altijd anoniem te downloaden, maak je de kans voor hackers al veel kleiner dat ze jouw IP-adres kunnen achterhalen. Download dus altijd via een VPN, hierdoor is je IP-adres niet zichtbaar. Maak daarnaast altijd minimaal eens per maand een back-up voor wanneer het toch fout gaat. Je kan dit automatisch instellen op je Macbook.