Toshiba Thrive tabletAl een hele doet Toshiba erg vaag rondom de lancering van hun eerste eigen tablet. Zo heeft de tablet al meerdere namen meegekregen zoals de Antares en de Regza Tablet AT300, maar nu lijkt Thrive de echte naam te gaan worden van de nieuwe tablet. Toch gaat de komst van de nieuwe tablet niet zonder slag of stoot.

Zo hier en daar duiken de eerste prijzen van de tablet op, maar het is nog onbekend wanneer deze tablet werkelijk geleverd zal gaan worden. Zo lijkt de Thrive nu al uitgesteld te worden door onbekende problemen. Volgens insiders kunnen we rustig wachten tot het einde van het derde kwartaal voordat de tablet werkelijk op de markt komt. In ieder geval lijkt de naam nu wel definitief te zijn, aangezien ook de naam door Toshiba is vastgelegd.

Voor de Toshiba Thrive 8Gb moet volgens een Amerikaanse retailer $ 449,- neergeteld worden en voor de 32Gb variant wordt een bedrag gevraagd van $ 579,-. Voor deze bedragen krijg je de beschikking over een 10.1 inch touchscreen met een resolutie van 1280 x 800 pixels. De tablet werkt op Android 3.0 en zal onder meer de beschikken over 1Gb werkgeheugen, WiFi, Bluetooth, 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde, HDMI-poort, USB-poort en een SD-slot.

Met Regza App Connect is het heel eenvoudig om de tablet direct te verbinden met een Toshiba televisie of andere Toshiba apparaten. Hoe deze verbinding werkelijk tot stand komt blijft nog even een raadsel, maar wij verwachten dat dit Bluetooth en/of WiFi zal zijn. Ook de ondersteuning van het DLNA-protocol sluiten wij niet uit bij de Toshiba Thrive.