Fusion Garage Grid10Tabletfabrikant Fusion Garage lijkt om nog onbekende reden plotseling van de aardbodem verdwenen te zijn. De eerste tekenen dat het niet goed ging met het bedrijf waren de stiltes op Twitter en Facebook en nu lijkt ook hun website niet meer bereikbaar te zijn. Bestaande klanten van het bedrijf kunnen ook met geen mogelijkheid meer contact krijgen met de fabrikant en veel klanten zitten dus nu in onzekerheid wat er staat te wachten.

Het bedrijf was druk bezig met de ontwikkeling van de Grid10 die als de nieuwe iPad-killer werd gezien. Het bedrijf had een eigen besturingsyssteem ontwikkeld, maar de eerste reviews spraken toch negatief over het besturingssysteem. Eerder had het bedrijf overigens al de JooJoo geintroduceerd. Bestaande klanten die een JooJoo tablet hadden konden bij introductie van de Grid10 hun bestaande tablet inruilen voor de nieuwe Grid10.

De levering van de nieuwe Grid10 had begin oktober al moeten beginnen, maar tot op de dag van vandaag is er nooit iets geleverd. Een klant van Fusion Garage heeft via een behoorlijke omweg uiteindelijk weten te achterhalen dat zijn vooruitbetaling inmiddels weer retour gaat komen en van een levering zal dus nooit gaan komen als we dit bericht mogen geloven. Ook het reclamebureau achter Fusion Garage krijgt geen contact en heeft inmiddels alle werkzaamheden voor de fabrikant stopgezet.

Het lijkt er sterk op dat we nog leveringen vanuit het bedrijf mogen gaan verwachten. Hiermee lijkt Fusion Garage een faillissement te hebben genaderd en het is dan ook wijsheid dat klanten nu nog snel gaan proberen om geld terug te krijgen bij de fabrikant. Een pikant detail is dat het bedrijf nu wederom failliet is gegaan ondanks een herstart in 2009.