Apple iPad 2De aankoop van een tablet is een dure aangelegenheid en gaat ook gepaard met het nodige onderzoek voordat de aankoop gedaan wordt. Als de aankoop eenmaal gedaan is wordt vaak echter niet stilgestaan bij het feit dat de tablet tijdens gebruik kan vallen of beschadigd kan raken. Sinds kort zijn hier nu ook speciale tabletverzekeringen die tegen dat soort onheil de tablet kunnen verzekeren.

In veel gevallen spreken ze over een zogenoemde iPad verzekering, maar de verstrekker van de verzekering neemt ook in veel gevallen andere merken en types aan. Zo wordt bijvoorbeeld ook een Ereader aangenomen binnen een dergelijke verzekering.

Zoals bij de meeste verzekeringen in deze klasse (kijk maar naar verzekeringen voor smartphones) wordt de verzekering afgesloten op basis van de aanschafwaarde. Hierin kent men verschillende staffels en premies. De verzekering die wij nu gaan uitlichten heeft een dergelijke speciale verzekering voor tablets en feitelijk is hier ook elk merk te verzekeren tegen de volgende onheilen:

  • Beschadiging door brand
  • Beschadiging door vocht
  • Vallen en stoten
  • Diefstal na braak
  • Geen eigen risico
  • Flexibele verzekeringsperioden van 1, 2 of 3 jaar
  • Reparatie niet meer haalbaar? Dan heb je recht op vervanging d.m.v. een gelijkwaardig product.

Je kunt kiezen om het product voor 1, 2 of 3 jaar te verzekeren. Langer is vaak ook niet mogelijk, omdat de afschrijving op het product dan al gedaan is en er geen restwaarde meer op de tablet aanwezig is. Mocht jou tablet niet meer te repareren zijn krijg je een vervangende tablet, waarbij de verzekeraar eerst zal kijken of jou huidige tablet nog te leveren is. Mocht dit niet het geval zijn zal een tablet gezocht worden met gelijkwaardige specificaties. Gezien de snelle doorloop in tablets en steeds snellere processoren en verbeterde schermen kun je hier enkel op vooruit gaan.

De volgende premies gelden:

Aanschafwaarde Premie per jaar Maandpremie
€ 0 – € 250 € 46,70 € 4,46
€ 251 – € 350 € 52,21 € 4,97
€ 351 – € 450 € 57,73 € 5,47
€ 451 – € 550 € 63,24 € 5,98
€ 551 – € 750 € 74,27 € 6,99
€ 751 & meer € 88,06 € 8,25

Zoals je ziet vallen de premies erg mee en beschermt je toch tegen behoorlijk wat onheil. De meeste tablets vallen in de categorie tussen de € 351,- en € 750,- en als je de tablet dan voor 2 of 3 jaar verzekert ben je wel verzekert van een tablet die ook deze periode meegaat ongeacht wat er gebeurd.

Als je al over een iPad beschikt of andere tablet is er nog geen nood aan de man! Tot 6 maanden na de aankoop van de tablet is de verzekering af te sluiten.