Doordat het zo snel gaat met de technische ontwikkelingen van smartphones en tablets neemt iedereen sneller een nieuw model. Wat gebeurt er dan met de oude? Die blijft meestal in de kast liggen of wordt weg gegeven aan een familielid. Wist je dat je er ook geld voor kunt krijgen? Op TelefoonVerkopen.com staan aanbieders vermeld die je telefoon of tablet willen opkopen.

Opkopers van oude smartphones en tablets
Er zijn verschillende bedrijven bezig met het opkopen van smartphones en tablets die niet meer gebruikt worden. Deze worden vervolgens in het buitenland verkocht of gerecycled. In landen zoals Engeland is dit de gewoonste zaak van de wereld. Duizenden oude mobiele telefoons worden dagelijks verkocht aan de opkopers via sites zoals Sell My Mobile.

In Nederland zijn het voornamelijk vier partijen die de tablet en telefoons opkopen. Envirofone wordt doorgaans gezien als de meest betrouwbare met de beste prijs. Daarnaast zijn Cash4Mobile, Recycle Michael en Zonzoo de andere partijen die de tablets en telefoons opkopen in Nederland. Heb je dus een oude mobiele telefoon of tablet die ergens in de kast ligt verstopt? Dan weet je wat je er mee kunt doen.