De tablet is aan een flinke opmars bezig in Nederland. Ieder computermerk brengt tegenwoordig een tablet op de markt. Moet je een tablet kopen van je favoriete computermerk, of is het maken van een tablet echt een bijzondere discipline en zijn er gespecialiseerde merken? Het is moeilijk een specifiek merk te adviseren want iedereen heeft zo zijn voorkeur, maar in dit artikel behandelen we de belangrijkste dingen waar je op moet letten.

Schermgrootte
Te beginnen bij de schermgrootte. Iets dat in belangrijke mate bepaald hoe groot de tablet is. Er zijn ‘kleine’ tablets met een schermgrootte van 7 tot 8 inch en ‘grote’ tablets met een schermformaat van meer dan 10 inch. Het is belangrijk dat je hier goed over nadenkt voordat je een tablet aanschaft want het maakt een groot verschil in de gebruikerservaring. Als je de tablet veel onderweg gebruikt kan een kleine tablet ideaal zijn want door het kleinere formaat van het scherm is de tablet lichter en dunner en dus gemakkelijker mee te nemen. Maar gebruik je de tablet veel thuis en zit je er langere tijd achter dan kan een groter scherm fijner zijn en maakt gewicht minder uit.

Beeldverhouding
Het volgende punt waar we bij stil staan is de beeldverhouding. Want ook een goed gekozen beeldformaat draagt in belangrijke mate bij aan een positieve gebruikerservaring. Ben je van plan de tablet vooral te gebruiken voor het surfen op internet en lezen dan adviseren we een 4:3 beeldverhouding. De tablet van Apple, de iPad, heeft onder andere die beeldverhouding. Wil je de tablet voornamelijk gebruiken voor het kijken van filmpjes? Dan wordt de beeldverhouding 16:9 geadviseerd. De meeste opnames worden namelijk in die beeldverhouding opgenomen. Met een beeldverhouding van 16:9 zie je dan zwarte balken aan de zijkant. De meeste tablets die op het besturingssysteem Android draaien hebben een beeldverhouding van 16:10. Bij het kijken van filmpjes zijn dan nog wel zwarte balken te zien maar die zijn een stuk kleiner dan bij de beeldverhouding 16:9.

Besturingssysteem

Het besturingssysteem. Een belangrijk onderdeel. Het bepaald namelijk voor een groot deel het gemak waarmee je op je tablet werkt. Voor tablets zijn er drie besturingssystemen op de markt: IOS (Apple), Android (Google) en Windows (Microsoft). Allemaal hebben ze voor- en nadelen en het is vooral afhankelijk van waarvoor je de tablet gaat gebruiken welk besturingssysteem het beste past. Over het algemeen word IOS gezien als het beste besturingssysteem voor beginners omdat dat het makkelijkst werkt. Als je een smartphone hebt is het handig om een tablet te hebben met hetzelfde besturingssysteem. Dan kun je gemakkelijk foto’s en dergelijke overzetten.

Bescherming
Goede bescherming voor een duur en kwetsbaar apparaat als een tablet is belangrijk. Daarvoor kun je terecht op www.hoesjescases.nl. Zij hebben een zeer uitgebreid assortiment voor een scherpe prijs en voor 17.00 uur besteld is de volgende werkdag in huis.