Swype bestaat al een hele tijd maar is nu ook beschikbaar voor onder andere Android tablets en smartphones. Enige tijd geleden heeft de eigenaar van Swype, Nuance Communicatios, een licentie afgesloten met Samsung. Android apparaten van Samsung konden dus al gebruik maken van deze toetsenbord-app. Voorheen was voor andere Android apparaten naast het standaard on-screen keyboard bijvoorbeeld Swiftkey een mogelijkheid. Maar het populaire Swype is nu dan ook eindelijk in de Google Play store verkrijgbaar en kan gedownload worden voor 76 cent.

Swype is een toetsenbord dat beschikbaar is voor Android. Het is een zeer gebruiksvriendelijk toetsenbord waarmee men, door snel met je vinger van de ene naar de andere letter te glijden, een tekst invoert. Dit glijden over het toetsenbord wordt ook wel ‘swypen’ genoemd. De app gaat woorden en zinnen herkennen die het meest door de gebruiker worden gebruikt. Zo leert Swype het persoonlijke taalgebruik van ieder persoon. Het woordenboek van de gebruiker wordt zo uitgebreid, de app kan zelfs voorspellen wat de gebruiker wil invoeren. Op deze manier kunnen berichten razendsnel worden opgesteld zonder dat men lange berichten hoeft te typen. Swype heeft een vermelding in het Guiness Book of Records gekregen voor: ‘snelste tijd typen van een bericht’.

De Swype app kan in de vorm van een trial-versie nu gratis worden gedownload, de betaalde versie gaat 76 cent kosten. Sommige tablets zullen als niet compatibel worden aangegeven. Hier wordt echter nog aan gewerkt.