SonyXperiaZUltraNa vele geruchten heeft Sony de Xperia Z Ultra op dinsdag 25 juni dan eindelijk officieel gelanceerd. Dit toestel wordt phablet genoemd en is met een formaat van 6.4-inch een kruising tussen een smartphone en een tablet. Het 6.4-inch lcd display heeft een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels, beschikt over Sony’s Triluminos displaytechnologie en wordt aangedreven door een quadcore Qualcomm Snapdragon 800-processor welke beschikt over 2GB werkgeheugen en een kloksnelheid van 2.2GHz. Het interne opslag geheugen van de phablet bedraagt 16GB maar kan natuurlijk uitgebreid worden middels microSD.

Ook de Xperia Z Ultra is stofbestendig en waterdicht. Net als de Tablet Z beschikt de Z Ultra over de Stamia modus die energie bespaart. De 3.000mAh batterij zou door deze modus een stuk langer mee moeten gaan nu deze bepaalde apps en diensten uitschakelt indien deze voor lange tijd niet worden gebruikt. De Xperia Z Ultra is verder voorzien van een 8.0 megapixel aan de achterzijde, een micro-usb-poort, NFC, 3G/4G, GPS en Android 4.2 Jelly Bean. Het toestel kent ondersteuning voor handschriftherkenning, elke stylus met een geleidende punt wordt herkend. Het toestel is 6.5 millimeter dik en weegt 212 gram.

In het derde kwartaal zal de phablet op de markt verschijnen in een paarse, zwarte en witte variant. Volgens een contactpersoon bij Sony Benelux en een persbericht zal de adviesprijs van de Xperia Z Ultra 719 euro bedragen.