Sony S1 en S2 tabletsVolgens bronnen is Sony van plan om de nieuwe S1-tablet en de S2-tablet in september officieel in Europa te gaan verkopen. De voorverkoop van de tablets begint al in augustus. Deze termijnen zijn berust op een interne memo van Sony zelf, die naar buiten is gelekt. Hierbij wordt gerefereerd naar de lanceringsdatum van een tablet in Europa.

We mogen er stiekem wel van uit gaan dat in de genoemde memo, gerefereerd wordt naar de opkomende S1 en S2-tablets. Zoals ook opgemaakt kan worden uit de memo zullen beide tablets tegelijk worden gelanceerd. Overigens wordt verder niet gesproken over welke landen de tablets leverbaar zullen worden en ook de prijzen zijn nog onbekend. In ieder geval kunnen we wel melden dat Engeland de tablets zal kunnen gaan bestellen via de winkels van John Lewis.

Naast de reguliere verkoopkanalen kunnen we ook verwachten dat de tablets via de online shop van Sony zelf te bestellen zijn. Het is echter onduidelijk of een tablet bestellen in Engeland, via de webshop van Sony, ook gaat werken met een afleveradres in Nederland. In ieder geval is de verwachting erg hoog omtrent deze twee nieuwe tablets.

De Sony S1 heeft een meer standaard design met een 9,4 inch touchscreen, waar de S2 toch echt wel uniek is in zijn soort. Dit is namelijk de eerste tablet met een tweetal schermen die je na gebruik kunt dichtklappen. Zo blijft het scherm ook bespaart voor onheil van buiten. Beide tablets gaan werken op Android en zullen in staat zijn om oude PlayStation 1-spellen af te spelen. Of hiermee retrogaming echt weer helemaal hot wordt, blijft nog even de vraag.