Sony S1 en S2 tabletsDe tablets van Sony zijn bijna klaar voor de verkoop. De tablets zijn inmiddels bij de keuringsinstantie FCC gesignaleerd en zullen hierna spoedig in de verkoop komen. De S1 en de S2 zijn naar alle waarschijnlijkheid nog codenamen en de werkelijke namen weten we pas bij lancering. Wel zal van elk type verschillende versies op de markt worden gezet.

Onder de verschillende versies moet verstaan worden dat er tablets met verschillende groottes in opslag beschikbaar zullen komen. Daarnaast zullen er waarschijnlijk versies komen waarbij er juist of wel of geen 3G-ondersteuning zal zijn. Vooralsnog is niet bekend wat Sony voor ons in petto heeft en heeft dit dan ook goed verborgen weten te houden.

De Sony S1 is een echte tablet zoals wij deze nu kennen met een touchscreen van 9.7 inch. De Sony S2 is een beetje een outsider, maar daardoor juist wellicht weer interessant. Deze tablet kan namelijk dichtgeklapt worden en heeft misschien iets weg van een Nintendo DS. De S2 beschikt over een tweetal 5.5 inch touchscreens en beide tablets zijn voornamelijk gericht op entertainment.

Volgens Sony zijn beide tablets uitgerust met Android 3.0, WiFi, UMTS, DLNA en een PlayStation-certificering. Toch twijfelen we een beetje aan het feit of op werkelijk elk model UMTS ondersteuning aanwezig zal zijn. Vooralsnog is het niet bekend wanneer beide tablets op de markt zullen komen en wanneer ze ook daadwerkelijk naar Nederland komen. Hierdoor is voor ons de prijs ook nog niet bekend.