Het aantal sim-only abonnementen binnen Nederland is fors gestegen t.o.v. vorig jaar. Dit jaar gebruikte zo’n 50% van de Nederlanders een sim only waar dit vorig jaar nog zo’n 40% was.  Veel Nederlanders gaven als voornaamste reden van de keuze voor sim only aan dat ze gebruik maakte van sim only i.v.m. het voordelige kostenplaatje.

Sim only vs. Abonnement
Bij een sim only abonnement betaal je namelijk gemiddeld maar zo’n 15 euro per maand. Natuurlijk moet je eerst een toestel kopen waar je de simkaart in kan gebruiken, maar dit is een eenmalige investering die je er op termijn gemakkelijk uithaalt. Gemiddeld kost een los toestel (natuurlijk afhankelijk van merk, type etc) zo’n 250 euro. Op basis van 2 jaar betaal je dus voor een sim only in totaal zo’n (250+24 x 15) 610 euro.

Zodra je voor een telefoon abonnement of tablet met abonnement zou kiezen zou je al snel veel meer geld kwijt zijn. Vaak kost een dergelijk abonnement al snel zo’n 35 euro per maand. Daarnaast moet je vaak ook nog een klein bedrag eenmalig bij betalen bij het abonnement voor het toestel. Dit komt gemiddeld op zo’n 50 euro uit. Voor een 2-jarig abonnement zou je dus al snel zo’n (24 x 35 + 50) 890 euro kwijt zijn. Je ziet dus al dat dit een opmerkelijk verschil is in prijs.

Vergelijken voor goedkoopste
Het is duidelijk dat je bij een simonly abonnement goedkoper uit bent dan bij een abonnement. Maar je kunt dubbel op besparen! Je kunt namelijk ook nog de goedkoopste sim-only opzoeken. Dit kun je gemakkelijk doen door gebruik te maken van de online vergelijkers die op de markt zijn. Vergelijkers als SimOnlyCheck.nl, BudgetSimOnly.nl en Goedkoopstesimonly.com zijn onafhankelijke vergelijkers die het voor de consument gemakkelijk maakt snel en simpel alle simkaarten te vergelijken. Je hoeft enkel jouw behoeften in te vullen en de vergelijking wordt gemaakt. Ideaal dus, en dubbel op besparen door te kiezen voor SIM-only!