HTC Puccini schermHTC is druk bezig met de ontwikkeling van de nog niet aangekondigde Puccini tablet. Deze tablet zal waarschijnlijk de eerste tablet worden vanuit HTC die gaat werken op Android 3.2 in combinatie met hun eigen HTC Sense-interface. HTC heeft de look and feel van Android aangehouden als je goed kijkt naar de screenshots.

Opmerkelijk is de extra toegevoegde knop om gebruik te maken van de zogenoemde ‘Scribe’ pen die ook standaard bij de HTC Flyer wordt meegeleverd. Dit detail is opmerkelijk, omdat eerdere foto’s waren gelekt waarbij juist deze knop ook op de behuizing aanwezig was. De Puccini mag zich in ieder geval rijk gaan rekenen met het aantal applicaties wat standaard geleverd gaat worden vanuit HTC. Zo zal onder andere FriendStream, Footprints, Press Reader, Notes, PDF Viewer en Kid Mode standaard geinstalleerd gaan worden. Ook een opvallend detail is het onscreen toetsenbord. Dit heeft een apart numeriek gedeelte gekregen zoals we dit gewend zijn op een normaal toetsenbord.

De Puccini zal worden uitgerust met een 10.1 inch touchscreen met een resolutie van 1280 x 800 pixels. De tablet zal naar verluid eerst in Amerika worden geïntroduceerd bij de provider AT&T en over een oversteek naar Europa is nog niet gesproken. Wij verwachten echter dat deze tablet ook gewoon in Nederland te koop gezet zal worden. De Puccini krijgt wellicht de eerste primeur vanuit de fabrikant met Android 3.2, maar ook eigenaren van de bestaande Flyer kunnen volgens de fabrikant rekenen op een update naar Android 3.2.