Samsung Galaxy Tab 8.9Samsung blijkt momenteel een groot tekort te hebben aan de dunne touchscreen die bestemd zijn voor de Galaxy Tab 8.9. Hierdoor is de fabrikant binnenkort genoodzaakt om dikkere schermen in de nieuwe Galaxy Tab 8.9 te plaatsen.

Nu is op zich het plaatsen van een dikker scherm nog niet eens het grote probleem, maar de kwaliteit van dit dikkere scherm is ook beduidend slechter. Volgens bronnen bij Samsung is er een probleem opgetreden tijdens de productie van deze schermen. Hierdoor zijn er talloze schermen afgeschreven en is het dus wachten tot er weer voldoende in productie zit.

Om geen productietekorten te hebben op de Galaxy Tab 8.9 ziet Samsung zichzelf genoodzaakt om een dikker type scherm te gaan gebruiken die van mindere kwaliteit is. De oudere type schermen beschikken over een extra filmlaag waardoor het scherm wel dertig tot zelfs wel veertig procent dikker is dan de schermen die origineel in de Galaxy Tab 8.9 horen.

Doordat er ook een extra fimlaag over deze dikkere schermen zit is ook de helderheid van het scherm beduidend lager. Opmerkelijk is de reactie van Samsung. Zij geven te kennen dat de specificaties van de Samsung Galaxy Tab 8.9 alswel de Galaxy Tab 10.1 nog niet definitief is. Hiermee wil Samsung dus eigenlijk beweren dat ze ten alle tijden nog schermen kunnen wisselen en hierbij niet kijken naar vooruitgang, achteruitgang of stilstand. Ons advies aan Samsung is om in ieder geval niets aan de kwaliteit prijs te geven.