Samsung Galaxy Tab 10.1In een interview heeft de CEO van HP laten weten dat men druk bezig is om het besturingssysteem webOS, welke uit de handen van HP zelf komt, te licenseren bij andere fabrikanten. Overigens worden in dit gesprek geen merken genoemd, maar uit betrouwbare bronnen is inmiddels vernomen dat Samsung interesse heeft getoond in het OS.

Volgens de bronnen zijn zowel HP als Samsung nu beide in onderhandeling over het licenseren van het besturingssysteem. Dit wil overigens niet zeggen dat Android direct de laan uit wordt gestuurd door Samsung, maar de fabrikant hekelt wel aan het feit dat Google steeds meer eisen en restricties op het Android besturingssysteem legt. Hierdoor voelt Samsung zich niet meer vrij en is daarom wellicht op zoek naar een mooi alternatief.

Opmerkelijk was de reactie van de woordvoerder van Samsung wel. Juist deze woordvoerder sprak dat de samenwerking tussen hun en Google verder uitgebreid zal worden om de maximale gebruikerservaring mogelijk te maken. Er werd verder geen woord gesproken over een mogelijke samenwerking tussen HP en Samsung.