Samsung Galaxy Tab 7.0 PlusEindelijk heeft Samsung de opvolger van de Galaxy Tab. Onder de naam Galaxy Tab 7.0 Plus moet de nieuwe tablet een nieuwe impuls gaan geven aan de tabletverkopen van Samsung. Uiteraard mogen we verwachten van de opvolger dat hij weer een stuk verbeterd is en daarnaast ook nog een stuk lichter. De Galaxy Tab 7.0 Plus moet volgens Samsung in de markt gezet worden als een budgettablet.

Om een budgettablet op de markt te zetten heeft de Galaxy Tab 7.0 Plus niet de beschikking over een AMOLED scherm zoals in andere tablets van Samsung wel het geval is. In plaats hiervan is gekozen voor een PLS-scherm waarvan de resolutie 1024 x 600 pixels bedraagt. Ook zeker geen slechte prestatie. De nieuwe tablet gaat werken op Android 3.2 en zal daarnaast voorzien zijn van het inmiddels bekende TouchWiz interface van Samsung.

Qua connecties is de tablet wel weer ruim bedeeld. Zo heb je de beschikking over UMTS, WiFi, Bluetooth en GPS. Om dit alles werkend te houden beschikt de tablet over een 1.2 Ghz processor welke ondersteunt wordt door 1 Gb werkgeheugen. Aan de achterzijde van de tablet vinden we een 3 megapixel camera en aan de voorzijde een simpele webcam.

Eind dit jaar moet de tablet leverbaar worden in Nederland voor een adviesprijs van € 499,-. Voor deze prijs krijg je een tablet met 16 Gb opslag en hierbij is keuze uit de kleur grijs of wit. De 32 Gb variant zal € 599,- gaan kosten. Erg bdugetvriendelijk noemen wij de tablet niet, want als we naar de Archos serie kijken zijn dat een stuk vriendelijkere prijzen. Toch is de tablet weer voorzien van de nodige features en zijn wij ook van mening dat deze tablet ook een serieuze concurrent kan worden van menig tablet.