Samsung Galaxy Tab 10.1Samsung doet goede zaken en de verkoop stijgt naar onbekende hoogte. Dit kunnen we nu letterlijk en figuurlijk zeggen, want de Galaxy Tab 10.1 zal binnenkort bij American Airlines in gebruik genomen worden als in-flight display. Speciaal voor deze luchtvaartmaatschappij worden er speciale aanpassingen gedaan.

American Airlines heeft 6000 exemplaren van de Galaxy Tab 10.1 besteld. Deze tablets worden ingezet op transcontinentale en internationale vluchten en zullen overigens ook niet op elk vliegtuig of vlucht aanwezig zijn. Zo zijn de tablets voorlopig enkel voorbehouden aan eerste-klas stoelen. De Galaxy Tab 10.1 wordt speciaal voor de gelegenheid met extra geheugen voorzien.

Dit extra geheugen is waarschijnlijk nodig voor de entertainment en multimedia die American Airlines erop wil zetten. Dit alles zal waarschijnlijk in een gebruiksvriendelijke user-interface gegoten moeten worden die helemaal naar de hand van de luchtvaartmaatschappij is gezet. Deze interface zal naar alle waarschijnlijkheid ook door Samsung ontwikkeld worden.

Om het allemaal nog luxer en spannender te maken zal er ook content aangeboden worden in een draadloze ‘winkel’ aan boord. Hierbij kunnen films of andere content direct gekocht of gehuurd worden. Daarnaast zal het mogelijk worden om op internet te surfen via een WiFi-systeem. Of dit ook betaald moet worden kon American Airlines niet vertellen.