Samsung Galaxy Tab 7De Galaxy Tab draait inmiddels al een hele tijd mee en eigenlijk is het wel tijd voor vernieuwing en dat gaat Samsung naar alle waarschijnlijkheid dan ook doen met de Galaxy Tab 7. Als we kritisch kijken is het eigenlijk niet meer dan een vergrootte versie van de Galaxy S2 smartphone.

De opkomende tablet wordt voorzien van Android 2.3 en dus niet Android 3.0, waar andere tablets tegenwoordig mee worden uitgerust. Een opmerkelijke keuze van Samsung, daar ze inmiddels wel ervaring hebben met Android 3.0.Over Android 2.3 zullen we natuurlijk de bekende TouchWiz-interface weer aantreffen voor ultiem gebruiksgemak zoals Samsung dit ziet.

Technische gezien is de tablet uitgerust met een 1.2 Ghz dualcore-processor en, zoals de naam al doet vermoeden, een 7 inch touchscreen. Der ondersteuning van de processor krijgt de tablet 1 Gb werkegeheugen mee en 16 Gb opslagruimte voor media en andere bestanden.

Volgens de geruchten moet de tablet dit jaar (herfst 2011) al op de markt verschijnen. Dit moeten we nog maar even bezien, maar het was wel tijd voor vernieuwing en we hopen dat deze tablet van Samsung deze vernieuwing kan bieden.