Samsung Galaxy Tab 7.7Samsung heeft afgelopen week de Galaxy Tab 7.7 op de IFA in Berlijn getoond aan het publiek en het model werd goed ontvangen. Toch hangt er nu helaas een wit doek over deze nieuwe tablet op de stand van Samsung, omdat een Duitse rechter ook een importverbod op dit model heeft uitgesproken. Ook hier heeft het verbod, net als de Galaxy Tab 10.1, betrekking op patenten die geschonden zouden zijn.

Om verder geen grote problemen meer te krijgen in het verloop van de zaak heeft Samsung besloten om de nieuwe tablet per direct van hun stand te verwijderen inclusief al het promotiemateriaal wat aanwezig was. Momenteel hangt er een groot wit doek over de afbeelding van de Galaxy Tab 7.7 heen die direct naar de Samsung Wave en Samsung Note stond geadverteerd. Opmerkelijk was overigens dat er op de getoonde demomodellen al met een grote sticker vermeld stond dat deze tablet niet in Duitsland te koop zou zijn.

Het is nog onduidelijk of de Duits rechter een nieuwe uitspraak heeft gedaan rondom dit nieuwe model of het nieuwe model heeft toegevoegd aan de lopende rechtszaak tussen Samsung en Apple. Het laatste lijkt er in ieder geval sterk op en zo heeft Samsung dus de grootste moeite om ├╝berhaupt voet aan grond te zetten in Duitsland nu de Galaxy Tab 10.1 en de Galaxy Tab 7.7 niet verkocht mogen worden in dat land.