Eerder werd uit een Koreaanse brochure duidelijk dat Samsung waarschijnlijk een tablet voor kinderen zou gaan lanceren. Op 27 augustus heeft de fabrikant dit bevestigd en de Galaxy Tab 3 Kids is door Samsung officieel aangekondigd.

Samsung laat in een persbericht weten dat wat er in de brochure stond blijkt de kloppen. Het gaat om een 7-inch Galaxy tab die compleet is gebaseerd op de Galaxy Tab 3 (7.0) welke al een aantal weken te koop is. Beide tablets beschikken over een 7-inch display met een resolutie van 1.024 x 600 pixels, 1 GB aan werkgeheugen, een 1.2 Ghz dualcore-processor, 8GB aan opslaggeheugen en een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden. Beide tablets draaien op Android 4.1 Jelly Bean.

De Galaxy Tab 3 Kids is in tegenstelling tot de Galaxy Tab 3 op kinderen gericht. Het unieke van deze tablet zit hem dan ook in het design en de software. De tablet komt in een opvallende gele kleur. Er is keuze uit bumpers in verschillende kleuren die de tablet beschermen. Samsung heeft een speciale laag over Android gelegd bij deze tablet. Ouders kunnen zo de controle houden over wat de kinderen doen, de kinderen zullen altijd in een veilige omgeving zitten. Ook levert Samsung een eigen app store met apps die speciaal geoptimaliseerd zijn voor kinderen. Met een tijdsbeheermodus kunnen ouders bepalen hoelang het kind op de tablet mag spelen. Bij de tablet kan een speciale case worden aangeschaft die als kickstand ingeze4t kan worden. Er is ook een pen ontwikkeld waarmee er op de tablet kan worden geschreven en getekend. De Galaxy Tab 3 Kids zal eerst in Korea verschijnen, Samsung heeft al wel bevestigd dat de tablet ook naar Europa komt. Over de prijs is nog geen duidelijkheid, deze zal naar waarschijnlijkheid niet veel afwijken van de 199 euro die voor de Galaxy Tab 3 moet worden betaald.