Samsung Galaxy Tab 10.1De fel besproken Galaxy Tab 10.1 is sinds vandaag in Nederland te koop, maar ook in de rest van Europa zal de verkoop binnenkort gaan starten. Het verkoopverbod voor de rest van Europa is opgeheven, omdat Samsung in een hoger beroep succesvol dit verbod heeft weten te deblokkeren. Het verbod op de verkoop geldt echter nog steeds wel in Duitsland.

De verkoop mag dus voor Samsung in Europa beginnen, maar geldt wel tot 25 augustus, want dan is de zitting tussen Apple en Samsung en dan worden beide partijen in de zaak wederom tegen over elkaar gezet. De verwachting is echter dat Samsung nu wel eens gelijk kan krijgen, omdat er harde bewijzen zijn gevonden dat Apple met fotomateriaal heeft geknoeid en zo hiermee de zaak heeft bedonderd. Dit kan en mag natuurlijk nooit de bedoeling zijn en dat mag je niet verwachten van een dergelijk groot bedrijf. Dit kan Apple nog wel eens duur komen te staan mocht dit werkelijk waar zijn.

Ook de verkoop van de Galaxy Tab 10.1 is in Nederland niet zonder slag of stoot gegaan, maar sinds vandaag ligt de tablet toch echt in de winkels. Toch kan dit ook eventueel voor korte duur zijn als de rechter op 15 september 2011 anders beslist. Het verbod gaat dan overigens pas op zijn vroegst op 13 oktober in. Inmiddels hebben verschillende bedrijven de tablet op voorraad liggen, waaronder de MediaMarkt, Bol.com, Saturn en binnenkort zullen meerdere bedrijven volgen.