Samsung Galaxy Tab 10.1De laatste week was er weer veel te doen rondom de opkomende nieuwe Galaxy Tab 10.1 en de kleinere broer, de 8.9. Afgelopen week heeft Samsung met trots de nieuwe tablets gelanceerd, waarbij voorzichtig werd gezegd dat de wereldwijde verkoop halverwege juni al begint. Nu gaan helaas alweer de geruchten dat de levering ernstig vertraagd is.

Als het gerucht klopt moeten we pas ergens in augustus gaan rekenen op de nieuwe Galaxy Tab 10.1. De verkoop zou op 16 juni in Amerika gaan beginnen, maar een datum voor in Europa was tot op heden nog niet bekend. Volgens een insider zit de vertraging niet in de productie, maar in de software van Samsung. Zo zou Samsung erg veel problemen hebben met Android 3.1 en hierdoor meer tijd nodig hebben om het systeem vlekkeloos te laten werken. De insider weet echter niet te melden waarom de introductie in Amerika dan wel gepland staat. De Galaxy Tab komt beschikbaar in Metallic Gray en Pure White, waarbij de eerste kleur een meer zakelijke en professionele look aan de tablet geeft en de Pure White meer speelser effect heeft.

Opmerkelijk feitje is wel te noemen bij de Galaxy Tab 10.1. Dit model wordt namelijk standaard zonder de bekende TouchWiz interface geleverd. In plaats van deze interface zal er een schil over Android 3.1 gelegd worden met een ‘opdruk’ van Samsung. In een later stadium zal overigens de TouchWiz interface als aparte update nog te downloaden zijn. Er wordt niet gesproken over de Galaxy Tab 8.9 die zonder TouchWiz interface geleverd zou worden.

Update 5 juni 2011: inmiddels heeft Google laten weten dat er geen sprake is van vertraging en dat de geplande lanceerdatum gewoon gehandhaafd blijft in de VS. Of de datum van 16 juni 2011 ook voor Europa geldt is helaas niet bekend.