De afgelopen jaren heeft Samsung de nieuwe Galaxy S altijd tijdens het Mobile World Congress gepresenteerd maar dat is dit jaar niet het geval. De nieuwe modellen worden volgende week woensdag eindelijk aangekondigd tijdens het Unpacked Event in New York. Het evenement is live op de website van Samsung te volgen.

De nieuwe modellen

De Galaxy S8 en S8+ hebben een futuristisch uiterlijk met een nieuw Infinity display. Oneindig is niet helemaal het goede woord voor het scherm maar fantastisch wel. Met het nieuwe display zijn er bijna geen randen meer over. Een metaal en glazen behuizing omringt het scherm met boven het scherm de irisscanner. De vingerafdrukscanner heeft plaats gemaakt voor extra schermruimte en zit nu aan de achterzijde.

Met een 5,8 inch scherm voor de Galaxy S8 en 6,2 inch voor de S8+ is het scherm groter dan ooit. Onder het scherm van beide toestellen is een Exynos 8895 processor te vinden dat wordt geholpen maar 4GB werkgeheugen. De accucapaciteit is blijven steken op 3000 mAh voor de S8 en 3500 mAh voor de S8+. Wat de twee toestellen overeen hebben is de IP68 certificatie voor water- en stofdichtheid, USB-C aansluiting en 3.5mm koptelefooningang. De toestellen worden standaard geleverd met Android 7.0 Nougat. Aan de achterkant is er een 12 MP camera en voor een 8 MP frontcamera.

Het is nog onbekend hoeveel de smartphones gaan kosten maar ongetwijfeld heeft een Samsung Galaxy S8 contract geen laag maandtarief. De smartphone krijgt namelijk naar verwachting een adviesprijs van 799 euro, de S8+ gaat mogelijk voor 899 euro over de toonbank.