Retina display in Apple iPad 3De krant, The Korean Times, meldt dat zowel Samsung als LG momenteel druk bezig zijn met het testen en voorbereiden van de LCD schermen voor de nieuwe Apple iPad 3. LG is op zich geen verrassing aangezien zij al langer leverancier waren van het inmiddels befaamde Retina display. Dat Samsung zich nu ook in het spel mengt is spraakmakender.

Momenteel liggen Apple en Samsung met elkaar behoorlijk in gevecht over verschillende patenten die geschonden zouden zijn door beide fabrikanten. Over en weer worden er vingers gewezen, maar tot op heden nog zonder een noemenswaardige uitspraak. Ondanks dit lijkt Apple toch het zekere voor het onzekere te nemen en lijkt Samsung toch in de arm te nemen als tweede leverancier voor hun LCD-panelen. Hiermee wil Apple kunnen terugvallen op Samsung wanneer LG met capaciteitsproblemen komt te zitten.

Het nieuwe scherm van Apple krijgt een resolutie van 2048 x 1536 pixels en is 9,7 inch groot. Met deze resolutie en deze grootte zitten de pixels dermate dicht op elkaar dat je werkelijk mag spreken van een Retina display. Bij LG wordt het echte originele IPS paneels geproduceerd, waar bij Samsung een soortgelijk scherm wordt gemaakt. Hier spreekt men over een PLS-scherm met IPS eigenschappen.

Apple heeft, zoals inmiddels bekend, nog niet gereageerd op deze berichtgeving en gaat dat waarschijnlijk ook niet. Geheel ongeloofwaardig is het verhaal zeker niet en we kunnen dus best stellen dat LG in ieder geval druk bezig is met het testen en voorbereiden van het nieuwe scherm voor de iPad 3.