Opnieuw heeft het aandeel van Apple een record gebroken. Op woensdagmiddag 20 augustus 2014 daalde het aandeel dat in zeven delen is opgesplitst eerst, waarna het vervolgens de grens van $100,77 overschreed. Volgens het persbureau AP is dit de hoogste stand die Apple ooit heeft gehad. Eerder in 2012 kwam Apple al eens bij de gesplitste stand van $100,72. Woensdag steeg het aandeel dus door de $100,77.

In september of oktober zal Apple met de nieuwe iPhone 6 op de markt komen. Dit zal Apple’s sterkste toestel komen met onder andere een scherper beeldscherm. Volgens marktanalisten is het beeldscherm echter nog niet zo helder als dat van bijvoorbeeld de Samsung smartphone. Volgens analisten is in de koersstijging van de afgelopen dagen het vertrouwen te zien dat Tim Cook, topman van Apple, nieuwe producten kan lanceren die goed rendement leveren ondanks de hoge prijs die door Apple voor de producten wordt gevraagd. Met deze stand heeft Apple een marktwaarde van $660 miljard gekregen. Vorig jaar rond april ging het een stuk slechter met Apple. Toen stond het aandeel op zijn dieptepunt nog slechts op $55,01. Er werd voor zo’n $300 miljard aan aandeelhouderswaarde verbrand.

In juni werd het aandeel van Tim Cook door hemzelf in zeven stukken gesplitst. Meestal wordt een aandelensplitsing door bedrijven in gang gezet wanneer de waarde van een aandeel te hoog is en nog moeilijk kan worden verhandeld. Cook heeft wil echter ook met een lagere koers in de Dow Jones-index terecht komen.