Asus Eee Pad SliderAls we de bronnen kunnen geloven zal de Asus Eee Pad Slider in september op de markt gaan komen. Er zal dan een 16 Gb en een 32 Gb variant beschikbaar zijn met beide respectievelijk een adviesprijs van € 479,- en € 599,-. Het prijsverschil tussen de 16 Gb en de 32 Gb is naar onze mening wat aan de hoge kant, dus de verwachting is dat de 32 Gb ook de beschikking zal hebben over 3G ondersteuning.

Als we kritisch naar de Eee Pad Slider kijken is het eigenlijk niet minder dan de Eee Pad Transformer, echter met een uitschuifbaar toetsenbord. Zo beschikt de nieuwe tablet over een 1 Ghz processor, 1 Gb werkgeheugen, 10.1 inch touchscreen met een resolutie van 1280 x 800 pixels, HDMI, USB en draait op Android 3.1. Hier verschilt de Eee Pad Slider dus niet van de Eee Pad Transformer.

We moeten wel erkennen dat Asus goed gekeken heeft naar het design en de Slider heeft dus wel degelijk een aantrekkelijker design dan de Transformer. Hardwarematig, en ook softwarematig, mag er dan ik veranderd zijn, maar het ook wil ook wat! Of de tablet ook voor deze prijzen naar Nederland komt is nog niet bekend. Daarnaast is het ook nog niet duidelijk of de Slider ook in september in ons land leverbaar zal gaan worden.