Logo NvidiaVolgens de CEO van Nvidia zullen Tegra 3-tablets snel in prijs dalen tot zelfs een viveau van $ 299,-. Hiermee lijkt de CEO te willen zeggen dat ook deze nieuwe chipset niet enkel in high-end tablets terug te vinden zal zijn, maar ook in enkele goedkopere modellen. Vooralsnog moeten we nog even in de buidel tasten, want de Asus Transformer Prime is de eerste tablet met deze chipset.

De Transformer Prime zal bij de introductie $ 499,- gaan kosten. Het is wellicht de eerste tablet en Asus zal dan ook hier van willen profiteren, maar volgens Nvidia zullen er ook goedkopere tablets op de markt gaan komen met deze chipset. Hierbij is momenteel de verwachting dat deze goedkopere tablets binnen een half jaar worden geintroduceerd.

Het zou natuurlijk goed nieuws zijn als tablets een stuk goedkoper gaan worden. Naast het feit dat het prijskaartje interessant is, zijn ook de specificaties dan een stuk interessanter. Zo is het mogelijk om met de nieuwe chipset een kloksnelheid te behalen van 1,3 Ghz en is ook de grafische processor in deze chipset een stuk sneller. Je bent dus minder geld kwijt, voor meer tablet.

Wij kijken al uit naar de nieuwe, goedkopere, generatie tablets!