Spelletjes spelen op de tablet? Het is leuk. Maar het valt niet te vergelijken met de PlayStation. Volgend jaar komt Sony met een opvolger, waardoor elk detail over het nieuwe apparaat groot nieuws betekent.

Wanneer komt de nieuwe PS5 uit? En wat gaat de console van Sony kosten? Gamers wereldwijd zitten klaar om antwoorden te krijgen op deze vragen. Maar net als iedereen moeten zij wachten tot Sony het apparaat aankondigt. Ondertussen doen er wel wat geruchten de ronde over de PS5.

Hoewel de naam officieel nog niet uit de doeken is gedaan, wordt er al veel gesproken over de nieuwe generatie van de PlayStation console. Dit zijn de hardnekkige geruchten over de PS5:

Backwards compatibility

Dit zegt genoeg. De PlayStation 5 blijkt backwards compatibel te zijn met de PS4. En dat is perfect als je aardig wat games hebt gespaard. Deze kun je dan zonder problemen meenemen naar de nieuwe console van Sony.

Lancering in tweede helft 2020

Volgens een Sony-ontwikkelaar wordt de PS5 in maart 2020 of november 2020 uitgebracht. Sony heeft echter inmiddels gezegd dat de lancering niet in de eerste helft van 2020 zal plaatsvinden, dus blijft de tweede helft van 2020 over.

Krachtige hardware

Geruchten vertellen ons dat de PS5 een speciale Ryzen 8 core processor krijgt. Bovendien wordt gezegd dat Sony met deze generatie ondersteuning zal bieden van 4K bij 60 FPS. Hiernaast zal er ondersteuning zijn voor 8K. Verwacht dus ondersteuning voor hoge resoluties, HDR en misschien ook Ray Tracing.