BlackBerry PlayBookDe website Berryreview meldt vandaag dat er een nieuwe update uitkomt voor de Playbook OS. De Playbook OS is gemaakt door het bedrijf RIM, die ook de Blackberry in productie heeft. De oude versie van de Playbook OS (Playbook OS 1.0 in de volksmond) heeft al veel verschillende functies in zich, echter zegt de website Berryreview volgens geheime bronnen te hebben vernomen dat deze versie nog veel beter gaat worden.

Functies

In de Playbook OS 2.0 zit bijvoorbeeld een functie waarbij alle e-mails en social media accounts gemakkelijk beheerd kunnen worden. Echter is het nog steeds noodzakelijk om de social media apps los te downloaden in een market, aangezien deze nog niet vast in het systeem zijn gemaakt. 

De 2.0 heeft ook een nieuwe kalender functie waardoor afspraken sneller af te lezen zijn. De kalender maakt gebruikt van een online systeem via Google. De Playbook OS 2.0 is vooral gericht op het multitasken. Hiermee speelt de fabrikant goed in op de vraag van de klant, aangezien multitasken vandaag de dag een must is.  De volgende vraag is natuurlijk wat het prijsverschil is tussen versie een en versie twee. Echter is hier nog niets over bekend gemaakt door RIM.

Wanneer?

De maker van de Playbook OS RIM heeft nog niets losgelaten op hun website over een nieuwe versie van de Playbook OS. Berryreview sluit haar bericht af met de mededeling dat het ook alleen maar geruchten kunnen zijn. Of we de Playbook OS 2.0 rond 17 februari daadwerkelijk kunnen verkrijgen is dus nog onduidelijk.

Hieronder worden enkele nieuwe features van de nieuwe Playbook OS 2.0 gedemonstreerd.

PlayBook OS 2.0 demo