Pierre Cardin PC-7006Om eerlijk te zijn hebben we op dit moment betere tablets op de markt dan de nieuwe Pierre Cardin PC-7006. Volgens kledingmaker Pierre Cardin geeft de tablet juist een extra status aan het toch al dure kledingmerk. De 7 inch tablet heeft dan misschien inderdaad wel de looks van een dure tablet, maar eigenlijk blijft het daar toch wel bij, naar onze mening.

De PC-7006 werkt op Android 2.2, en dat is om te beginnen eigenlijk al een afknapper. Om een beetje serieuze tablet op de markt te zetten moet je minimaal Android 3.2 geinstalleerd hebben staan op de tablet. Nu opereert Pierre Cardin uiteraard in een nichemarkt, waar wellicht de tablet nog wel aftrek vind.

Voor een prijs van omgerekend € 315,- krijg je een tablet met een 1 Ghz processor en 512 Mb werkgeheugen. Ook is er slechts 5 Gb aan opslag aanwezig op de tablet, maar beschikt hij wel weer over WiFi en 3G. De 3G is echter niet functioneel zonder de losse 3G dongle die apart bijbesteld moet worden. Ook is het mogelijk om een USB-apparaat aan te sluiten beschikt de tablet over een HDMI-uitgang.

De tablet wordt geleverd in een net design en een speciale lederen casing. De tablet is online te bestellen bij Pierre Cardin zelf, en wellicht ook bij de enkele grotere winkels van het kledingmerk. Toch zijn wij van mening dat je beter dan even verder kunt kijken voor een tablet, aangezien je voor datzelfde geldt meer kan krijgen!