Apple en Samsung hebben overeenkomsten afgesloten met UnionPay om de paydiensten van beide bedrijven volgend jaar uit te rollen in China. Zo wordt het in China mogelijk om hun Apple iPhones en Samsung Galaxy smartphones te koppelen aan hun bankkaart en via de smartphone te betalen.

In China is UnionPay de grootste betalingsverwerker. De samenwerking tussen het bedrijf en Apple en Samsung werd op dezelfde dag bekendgemaakt voor het publiek. Vanaf begin 2016 kunnen bezitters van een UnionPay-kaart hun iPhone, Apple, iPad en Apple Watch. Vervolgens kan er via nfc contactloos worden betaald bij QuickPass betaalpunten van UnionPay. De vijftien grootste banken van China ondersteunen Apple Pay dankzij de samenwerking met UnionPay. Het is op dit moment nog steeds niet bekend wanneer Apple Pay naar Nederland en België komt. Samsung Pay zal op dezelfde wijze als Apple Pay beschikbaar zijn in China voor de Note- en Galaxy toestellen zoals ook de nieuwe Galaxy S7. Het doel van Samsung voor 2020 is dat er ter wereld 170 miljoen Pay-gebruikers moeten zijn. Samsung begon eerder al een samenwerking met MasterCard voor de Europese markt. Ook voorziet Samsung goedkopere toestellen van Pay-ondersteuning. Alle toestellen van Samsung moeten net als bij Apple ondersteuning bieden voor nfc en beschikken over een vingerafdruklezer.

Wel geldt voor zowel Apple als Samsung dat de Chinese autoriteiten nog wel certificeringsonderzoeken en testen moeten houden. In China is al een groot marktaandeel opgebouwd door Tencents Tenpay en Alibaba’s Alipay. China biedt voor Apple en Samsung een omvangrijke markt en zij hopen dan ook veel gebruikers aan zich te binden.