Panasonic ToughbookNiet iedereen had het verwacht, maar inmiddels gaat ook Panasonic zich mengen om de strijd in een marktaandeel als het gaat om tablets. Toch richt Panasonic met zijn nieuwe Toughbook tablet zich voornamelijk op de zakelijke markt waarbij stevigheid en functionaliteit voorop staan.

De nieuwe Toughbook gaat werken op Android en is voorzien van een 10.1 inch touchscreen.Het scherm heeft een resolutie van 1024 x 768 pixels en is zowel binnen als buiten prima te gebruiken doordat het scherm ook in de volle zon nog goed te lezen is. Toch blijft Panasonic nog een beetje vaag over de rest van de tablet, want zo weten we dat de tablet UMTS ondersteunt en als optie ook het 4G-netwerk, maar meer maakt de fabrikant niet bekend helaas.

Met deze tablet richt, zoals reeds eerder gezegd, Panasonic zich op de zakelijke markt. Zo is het design functioneel met enkele handige sneltoetsen, maar kan de tablet ook wel tegen een stootje en onder extremere omstandigheden prima werken. Daarnaast bevat de tablet volgens Panasonic een speciale beveiligingsmodus waardoor belangrijke documenten, bij verlies van de tablet, niet zomaar toegankelijk zijn. De Toughbook zal geleverd gaan worden, net als de HTC Flyer, met een stylus, maar is ook prima zonder stylus te bedienen.

Het is onbekend wanneer de tablet werkelijk op de markt komt en of de tablet ├╝berhaupt ook naar Nederland komt. Daarnaast blijft het dan dus nog maar de vraag of wij als consumenten ook deze tablet kunnen bestellen.