Panasonic BizPadPanasonic heeft een tweetal nieuwe tablets voor de zakelijke markt geintroduceerd. Beide tablets zulen gaan werken op Android 3.2 en zulen verkrijgbaar zijn in een 7 inch formaat en een 10.1 inch formaat. Volgens Panasonic is juist de zakelijke markt interessant omdat hier nog een gat te vinden is. Zo zulen de nieuwe tablets tegen een stootje kunnen en ook tegen een spat regen.

Beide tablets zullen voorzien zijn van 1 Gb werkgeheugen, 16 Gb opslag, infrarood, Bluetooth, WiFi, miroUSB en de mogelijkheid om microSD kaarten te lezen. Het 7 inch model heeft de beschikking over een 1024 x 600 pixels scherm, terwijl het 10.1 inch model over een scherm beschikt van 1280 x 800 pixels. Opmerkelijk is dat het 7 inch model wel de mogelijkheid biedt om contact te maken met een UMTS netwerk, terwijl deze optie op het grotere en duurdere model niet aanwezig is.

De prijs kon Panasonic helaas nog niet bekend maken, maar het 7 inch model komt in december al op de markt. Begin 2012 zal het 10.1 model volgen. Beide modellen komen eerst op de Japanse markt, waarna Panasonic snel andere landen zal gaan aandoen. Zodra er meer bekend is over de komst van deze tablet naar Nederland laten we dit uiteraard direct weten.