HP TouchPadUit een marktonderzoek is gebleken dat HP momenteel 17% marktaandeel heeft als het gaat om de tabletverkopen. Een opmerkelijk cijfer, aangezien HP gestopt is met de ontwikkeling en productie van tablets voor de consumentenmarkt. Hiermee weet HP zich nog voor Samsung en Asus te schuiven, die momenteel toch gezien worden als de grote concurrenten van Apple. Deze laatste fabrikant staat momenteel nog steeds met stip op nummer 1.

Samsung volgt HP overigens op de voet met een marktaandeel van 16%, waarna Asus komt met een aandeel van 10%. De cijfers hebben overigens enkel betrekking op de verkopen binnen Amerika, want als we gaan kijken naar marktaandeel wereldwijd zullen Samsung en Asus vele malen beter scoren dan HP. Geheel onlogisch is overigens het marktaandeel van HP niet. Afgelopen zomer heeft de fabrikant namelijk hun TouchPad voor dumpprijzen op de markt gezet, waardoor de aftrek plotseling enorm was. Door deze enorme vraag heeft HP destijds nog eenmalig de productielijnen gestart voor de falende TouchPad met dus als resultaat dat het marktaandeel zeker niet verkeerd is.

De TouchPad is definitief van de baan, net als andere tablets die in de pijplijn stonden. De grote reden hiervan was dat HP geen toekomst meer zag in webOS. Een opmerkelijke en snelle keuze van HP, omdat toch menig critici redelijk lovend was over het besturingssysteem. Desondanks hoeven we niets meer te verwachten op basis van dit OS, aangezien HP geen producten op basis van dit OS gaat maken en ook geen intenties heeft om het OS te gaan verkopen aan een andere fabrikant.