Waar enkele jaren geleden met smart werd gewacht op de iPad, zijn we inmiddels bijna allemaal wel bekend met de grotere variant van Apple’s iPhone. De iPad is veruit de populairste tablet ter wereld en dankzij zijn elegante en exclusieve design de beste in zijn soort. De iPad is tegenwoordig al in verschillende uitvoeringen op de markt beschikbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld de iPad 3 en 4 en is er onlangs de iPad Mini verschenen, een kleinere variant die iets handzamer is. De Apple iPad 5 is op dit moment alweer in de maak en komt naar verwachting eind dit jaar uit in Nederland.

Voor de mensen die de iPad nog niet kennen. De iPad is een briljant staaltje techniek die de functionaliteiten van een laptop en iPod touch bundelt in een prachtig, ultradun en vederlicht mobiel apparaat. Apple claimt dat het de beste methode is om te genieten van internet, e-mail, foto’s en video. Dankzij het 9,7 inch LCD touch screen is het daarnaast een ideaal apparaat om na het werk mee op de bank te ploffen. Daarnaast kent de iPad een lange stand-by tijd van wel 10 uur. Je hebt dus geen gestuntel met kabels en stekkers.

De iPad maakt gebruik van een virtueel on-screen toetsenbord, net als de iPhone en iPod touch. Er is voor de iPad echter ook een fysiek toetsenbord beschikbaar, die je eenvoudig kunt aansluiten. Soms is dit wat prettiger wanneer je de iPad gebruikt voor zakelijke doeleinden. De nieuwe iPad Air is inmiddels al uitgebracht.

Wil je een nieuwe iPad kopen?

Ben je verliefd geworden op het toestel en wil je ook graag een nieuwe iPad kopen? Bekijk dan eerst goed welke opties er beschikbaar zijn, aangezien er zoals gezegd verschillende varianten op de markt zijn. Wil je perse de nieuwste iPad? Dan kun je misschien beter nog even wachten op de iPad 5. Dit nieuwe stukje techniek zal nog vernieuwender zijn dan de iPad’s die al in de winkels liggen. Wat er zo bijzonder aan gaat zijn blijft nog even afwachten.