Olivetti Olipad 70Op de Eletrolarshow in Brazilie heeft Olivetti een tweetal nieuwe tablets aan het publiek getoond. De fabrikant staat misschien niet erg bekend om computers, maar desondanks mogen we ze niet overslaan. De Olipad 110 is een 10.1 inch tablet welke werkt op Android 3.0. Daarnaast is ook de Olipad 70 getoond. Dit is een 7 inch tablet met Android 2.3.

Waarom juist bij de Olipad 70 gekozen is voor Android 2.3 blijft nog even een raadsel. In de nieuwste updates van Android moet juist korte metten gemaakt zijn met het probleem wat in Android zat als je de software op een 7 inch tablet zou installeren. Hierdoor kan Olivetti kiezen voor Android 3.2 en toch toont Olivetti juist een tablet met Android 2.3. Het gaat hier uiteraard om een prototype en we mogen misschien toch verwachten dat Olivetti nog de overstap maakt naar Android 3.2 zodra het product werkelijk op de markt komt.

Beide tablets beschikken over Bluetooth, GPS en WiFi. Voor zover wij weten beschikt de Olipad 110 ook over 3G, maar of dit ook aanwezig is op de Olipad 70 is ons nog niet duidelijk. Overige informatie over beide tablets ontbreekt tot op heden nog en het is dus nog niet bekend voor welke prijs de tablets beschikbaar gaan komen en of de tablets ├╝berhaupt naar Nederland gaan komen. De verwachting is dat de Olipad 110 eind deze zomer beschikbaar gaat komen en zijn 7 inch broertje zal een tweetal maanden later gaan volgen.